Kromfohrländeren er en tro følgesvend. 


Kromfohrländeren
er en ret ung, tysk race, godkendt i 1955. Der er delte meninger om racen oprindelse, nogle mener at racen opstod ved en tilfældig parring af en foxterriertæve og en bretonsk griffon, andre at det er en kombination mellem en ruhåret foxterrie og en ukendt race (blandingshund), og andre mener at der har været en Grand Griffon Vendeen ind over på et tidspunkt.

 

Kromfohrländeren findes kun i et lille antal i Danmark.

 

Kromfohrländeren eller Kromi som den også bliver kaldt, er en selskabs- og familiehund, der nemt tilpasser sig, den er modtagelig og hengiven, meget lærenem, temperamentsfuld/vagtsom men ikke skarp, kan være tilbageholdende overfor fremmede. Den knytter sig stærkt til sin ejer/fører.
Aktivering: Kromfohrländeren elsker lange gåture, den hverken strejfer eller går efter vildt, men har stadig tænd/sluk knappen og arbejdsglæden. Den holder sig altid i nærheden og løber som regel aldrig længere væk end at den stadig kan se sin fører/ejer. Den kan anvendes til lydighed, agility, næsearbejde og meget mere. Den er lynhurtig og elsker at springe. Den hopper meget lige op i luften og har en utrolig springkraft. Den vil gøre alt for at være sammen med sin fører/ejer og elsker alle former for leg og aktivitet. Den er meget udholdende samt lærenem.

 


  

Socialisering: Kromfohrländeren kan være reserveret overfor menneske og andre hunde (dyr). Derfor er det vigtigt at den bliver socialiseret. Den skal lære at omgås andre hunde samt mennesker på en god og positiv måde. Vær opmærksom på at det er nogen der kender til hundesprog der hjælper til/trænes sammen med, så der ikke sker en negativ indlæring, det skal være sjovt og ufarligt for hvalpen/hunden, så den kun får succes med at møde andre hunde og mennesker. Hvis den grundlæggende socialisering er på plads, får man en velafbalanceret kromfohrländer, som hviler i sig selv.

 


 

Pelspleje: Skal en Kromfohrländer trimmes? Det er et temperament spørgsmål. Jeg syntes personligt at den skal, men man bestemmer det selv. Pelsen kommer til at se meget mere sund ud og farver/aftegningerne bliver mere tydelige, ved trimning. Vil man udstille – så anbefaler jeg, at man trimmer sin Kromi.

De løse hår fjernes let med en børste. Vær opmærksom på at de hår man kan rykke blidt af, er ”døde” og bør fjernes.

En ruhåret som Easy og Gabi, trimmer jeg når behovet er der, ca. 2 - 4 gange om året. Skæget, håret omkring øjnene, håret på toppen af hovedet, samt håret ved potterne klipper/trimmer jeg 4 - 6 gange om året. Derudover bliver de børstet af og til. 


Se under:
 Trimning